TRAU_2011


LARRY DIXON - 15, 16, 22 i 23 d'Octubre.(8€)
MAG PERE - 29 i 30 d'Octubre, 05 i 06 de Novembre.(10€)
MARTÍ PERAFERRER - 12 i 13 de Novembre.(12€)
ROGER MAS - 19 i 20 de Novembre.(15€)
ABONAMENT 4 espectacles. -15%(38€)

Venda d'entrades i abonaments al Punt d'Informació de la Plaça Major i, una hora abans de l'espectacle, al TATRAU Teatre
LARRY DIXON - Historias de mi puta vidaTret inaugural del TRAU el cap de setmana passat amb la representació de ‘Historias de mi puta vida” a càrrec del polifacètic Larry Dixon al TATRAU Teatre, sala que acollirà totes les representacions d’aquesta primera edició del festival de tardor de Solsona.

L’espectador que assisteixi a les actuacions del TRAU es trobarà en primer lloc al vestíbul del teatre un recull de fotografies que configuren l’exposició GRETALITATS de Cristina Morera. A l’interior, les grades i cadires col·locades a tres bandes al voltant de l’escenari. Unes grades i cadires que s’estrenen d’acord amb la voluntat de millora i adequació de les instal·lacions expressada pels organitzadors, Lacetània Teatre, i que en part es podran sufragar gràcies a la campanya d’apadrinament de cadires que es va iniciar amb la inauguració del local i que encara continua.

La primera proposta del festival TRAU, “Historias de mi puta vida”, és un monòleg de clown amb pantomima. El tema? La vida i el gran problema de prendre’ns les coses massa seriosament.
Larry Dixon va sorprendre a aquells que no el coneixien i va tornar a emocionar als que el segueixen, amb un espectacle entranyable. Larry ens mostra la seva faceta de monologuista afegint-hi, però, pinzellades de colors extretes de les seves experiències a cabarets i teatres. Un espectacle com els d’abans però fet ara i per a tots els públics.
Els camins pels que transita aquest espectacle són molts i variats: des de la paròdia de situacions socials fins a moments de gran emotivitat com `el plor del pianista´. L’humor de Larry Dixon es basa en fer riure el públic amb fets de la vida quotidiana, a riure `amb´ no `de´.

Quan s’inicia l’actuació, aquest xòuman de 79 anys, entra en acció, la seva cara i el seu cos es transformen en un món imaginatiu, amb ganyotes i gestos. Miguel Gila el va definir com un mestre de l’escena, que aconsegueix un somriure o una llàgrima en un sol gest.

Ja fa més de 50 anys que Larry Dixon, nascut a Argentina, es va presentar per primer cop al `Olmo de corrientes´, un reconegut escenari de “varietés” de Buenos Aires. A partir d’aquí va iniciar un carrera que el va portar a actuar per teatres de mig món i passar-se més de 50 anys a sobre dels escenaris, esdevenint l’únic comediant llatí que es va mantenir set temporades al mític `Crazy Horse Saloon´ de París. Després d’una retirada dels escenaris de gairebé 10 anys, Larry Dixon va reaparèixer el 2008 al Llantiol de Barcelona.

Larry Dixon, te molts qualificatius: còmic, mim, instructor de ioga, comunicador humanista, mestre d’expressió corporal,.... i també un vividor optimista, incombustible, capaç de fer que el que se l’escolta atentament pugui alliberar les emocions que normalment queden atrapades sota el vel de la vergonya.

A ‘Historias de mi puta vida’ Larry recull tot el que el teatre li ha donat al llarg dels anys, music-hall, cabaret, monòlegs, mim, varieté, chansonier... amb il·lusió, amor, molta força i sobre tot gratitud de poder gaudir dels privilegis de la seva edat.
EXPEREMENTAL

29-30 d'Octubre, 05-06 de Novembre.


El proper cap de setmana en el marc del Trau-Festival de Tardor de Solsona es presenta Experemental, un número de mentalisme dramatitzat a càrrec del Mag Pere. Es tracta de l’espectacle més personal de l’il·lusionista i la seva segona incursió en el món del mentalisme.

El show permetrà gaudir de tot tipus d’efectes psicològics, que transportaran al públic inconscientment a la caòtica ment del mentalista.
Mag Pere és el solsoní Pere Rafart que es dedica al món de l’il·lusionisme des dels 19 anys. Després de tres anys i mig i de més de 150 actuacions, Mag Pere segueix buscant una forma diferent d’entendre l’art del il·lusionisme, per aconseguir en el públic sensacions cada dia més intenses.
A més d’il.lusionista, Pere Rafart és productor d’audiovisuals ràdio i espectacles. Actualment estudia de Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat de Barcelona.

Experemental es podrà veuere al Tatrau els dies 29 i 30 d'Octubre, 5 i 6 de Novembre. Les entrades es poden adquirir anticipadament a l’ONA (Oficina del Nucli Antic) de la Plaça Major) o be al Tatrau una hora abans de començar l’espectacle.

Direcció: Pere Rafart i Carles (Kary-Mag)
Interpretació guió i efectes mentals: Pere Rafart
Llum i So: Carles i Ramon Rafart
Durada de l’espectacle: 1h 30m
 
TENNESSEE(W)

Dissabte 12 (22:00h) i Diumenge 13 (19:00h) de Novembre.
A punt la tercera proposta del Trau - Festival de Tardor de Solsona per al proper cap de setmana. Es tracta de TENNESSEE (W) espectacle a càrrec del conegut actor Martí Peraferrer.
La voluntat d’en Martí Peraferrer –co-productor, actor protagonista, alma mater-dramaturg i principal impulsor de la proposta- i la del director, Francesc Cerro, és la d’apropar al públic la vida d’en Tennessee Williams observada des de tots els prismes possibles de la seva vida; una vida que seran les seves pròpies paraules interpretades en escena.
Tennessee (W) no és en cap un biopic, sinó que va més enllà. No es queda només en l’anècdota fàcil o en una vessant pueril i/o pedagògica de Williams, sinó que aprofundeix en el llarg contrast de llums i ombres que determinen la seva existència, parant molta atenció en el procés emotiu i en la recreació/fabulació de totes aquelles coses o episodis que varen actuar com a catalitzadors de la seva obra i per tant, també, capitulars en la seva vida.
Martí Peraferrer i Vayreda neix a la ciutat de Girona. A l’edat de 16 anys ingressa en el conegut grup de teatre al carrer gironí Tripijoc i allà descobreix la seva vocació teatral.
Compagina els espectacles d’aquesta companyia exitosa amb la carrera de magisteri fins que a l’edat de 22 anys ingressa a l’Institut del Teatre de Barcelona. Mentre cursa els seus estudis d’art dramàtic és seleccionat per interpretar el paper protagonista del musical “El rei de l’Orient” d’Offenbach dirigit per Carlo Boso.
A partir d’aquí inicia una carrera d’actor professional estable passant per diferents companyies teatrals: Companyia Sivia Munt, companyia Pep Munné, Companyia Flotats, Companyia Teatre Romea, Companyia d’Esperanza Roy....Compagina el teatre amb la televisió on a treballat com a presentador del programa musical “Sputnick” i també com actor en infinitat de series dramàtiques: “De professió API”, “ La granja”, “Secrets de Família”, “Sitges”, “Médico de famíla” “El cor de la ciutat”, “Hospital Central”,”El comisario”, entre d’altres... Treballa en la radio i el doblatge.
S’instal·la a Madrid durant dos anys i després fa el salt a Costa Rica on fa tasques de direcció i producció. A la seva tornada a Catalunya fixa la seva residència a Girona on des d’allà continua dirigint la seva pròpia companyia “El Teatre blau”, representat espectacles de gran format com: “L’alegria de passa” de Rusinyol, “Canigó” de J. Verdaguer o l’adaptació teatral de la coneguda novel·la del seu besavi Marian Vayreda, “La Punyalada”.
El seu últim repte teatral ha estat l’espectacle monòleg “Van Gogh” d’Ever Blanchet , recollint molt bones crítiques i l’estrena de “Ieti”. Dirigeix des de fa quatre anys el prestigiós Festival Internacional de teatre amateur de Girona (FITAG) i escriu articles periòdicament al Diari de Girona des de fa vuit anys. Té uns quant de textos teatrals publicats: ”Mireu-vos als ulls”, “Sols al cel”, “La punyalada-Versió Teatral”. Ha dirigit d’altres muntatges com: “A la silla”, “Temps Vertical”, “Els batecs del Turó”, “Si pogues parlar...”. En aquests moments assaija la nova obra de Josep Pere Peyró: La vida lluny del poetes i està escibint el seu nou text teatral: "El sol de les tres”.

ROGER MAS

ROGER MAS tanca el Festival TRAU_2011 del TATRAU_Teatre.


Dissabte 19 (22:00h) i Diumenge 20 (19:00h) de Novembre.


Venda d'entrades a l'ONA de la Plaça Major i, una hora abans de l'espectacle, al TATRAU.


Roger Mas En concert és la darrera proposta de l’edició 2011 del TRAU. El públic de Solsona podrà gaudir del Roger Mas més intimista en dos concerts, el dissabte 19 (22:00h) i Diumenge 20 (19:00h) de Novembre al Tatrau.
Roger Mas és actualment la veu més original de la cançó catalana i aquesta és una gran oportunitat per gaudir de les seves composicions i veure de prop un dels músics amb més talent del nostre país.
Mas inicià els estudis de música a cinc anys, i posteriorment va participar com a clarinetista i saxofonista en nombrosos gires amb diferents formacions. Inquiet i inclassificable, compositor particular i personal, combina la cançó d'autor catalana i europea amb bagatge anglosaxó.
Ha esdevingut un dels cantautors de referència de Catalunya amb els enregistraments Les Flors del Somni (1997), Casafont (1999), En el camí de les serps i els llangardaixos blaus fluorescents cap a la casa de vidre de la Senyora dels Guants Vermells (2001), dp (2002), Mística Domèstica (2005, premis Altaveu i Arc en la categoria de cançó d'autor el 2006), Cançons tel·lúriques (2008, premi Enderrock 2009), sobre poemes de Jacint Verdaguer, i A la casa d'enlloc (2010). Ha col·laborat amb Pau Riba, Sisa, Francesc Ribera Titot, Miquel Gil, Cris Juanico, La Carrau i molts altres grups i cantautors dels Països Catalans. És també autor dels llibres Flors, Somnis, Camins i Serps... (1999) i La teulada és oberta i no sé on són les parets (2000). El 2008 rebé el premi Puig-Porret del Mercat de Música Viva de Vic.
Roger Mas acumula ja una dilatada i sòlida carrera farcida de premis i reconeixements que reflecteixen la gran acollida que ha tingut la seva obra entre el públic i la crítica especialitzada.
Mas és un dels talents més excepcional entre els cantautors catalans, i ho és no només per la qualitat de les seves melodies, sinó també per unes lletres cuidades en què li agrada barrejar la llengua literària amb trets dialectals i que mostren la seva facilitat per escriure poesia ... (Luis Hidalgo, El País)Entre els que el coneixen regna un indissimulat desconcert, però també una prometedora unanimitat: Roger Mas està fet d'un altre material. Igual que altres rara avis de la cançó catalana com Pau Riba, Sisa, Albert Pla i Adrià Puntí, el cantautor de Solsona ha aconseguit allunyar-se de la carrincloneria campestre que impera en la cançó d'autor per crear un món propi. (N.C., El Periódico de Catalunya).